SERVICII OFERITE DE CABINETUL NOSTRU

Tratament ortodontic copii
Cu toții ne dorim ce e mai bun pentru copiii noștri, mai ales când vine vorba despre sănătatea și fericirea lor, iar tratamentul ortodontic timpuriu este o metodă de a le obține pe ambele.
Este indicat ca prima consultație ortodontică să aibă loc în intervalul de vârstă 7-8 ani, mai exact, odată ce îi apar primii dinți permanenți.
În jurul acestei vârste, majoritatea copiilor au un mix de dinți de lapte și dinți permanenți ce ne poate permite uneori să diagnosticăm și să corectăm problemele maxilare, mandibulare și dentare mai curând și fără a fi nevoie ulterior de extracții dentare sau chirurgie.
Tratamentul timpuriu al copilului dumneavoastră ne permite urmatoarele:
✅Să corectăm și să controlăm creșterea maxilarului și mandibulei copilului dumneavoastră, astfel încât acestea să fie poziționate într-o ocluzie corectă funcțional și estetic
✅Să creăm mai mult spațiu între dinții înghesuiți
✅Să evităm nevoia ulterioară de extracție a vreunui dinte permanent
✅Să corectăm obiceiurile vicioase și să îmbunătățim problemele minore de pronunție (supt deget, respirație orală, “joaca” cu limbă, obrajii, buzele, mestecatul excesiv al gumei, cântatul la un instrument ce necesită folosirea buzelor sau poziționarea fixă a mandibulei, menținerea telefonului între umăr și cap, poziție de repaus cu mentonul sprijinit în palmă, dormitul într-o poziție ce pune presiune pe mandibulă-într-o parte sau pe burtă, etc.)
Suntem conștienți că nu este întotdeauna ușor pentru părinți să-și dea seama dacă copilul lor are nevoie de tratament ortodontic.
Iată câteva indicii că copilul dumneavoastră are nevoie de aparat dentar:
-Pierdere timpurie sau târzie a dinților de lapte
– Dificultate în a mesteca sau mușca
– Respirat pe gură
– Suptul degetului
– Dinți înghesuiți, prost poziționați sau blocați
– Mandibulă și/sau maxilar care produc sunete la închidere / deschidere
– Contact necorespunzător între dinți sau lipsa contactului
– Mandibulă / maxilar disproporționat(ă) în comparație cu restul feței
-Dinți incisivi înghesuiți în jurul vârstei de 7-8 ani
-Prezența cariilor la dinții de lapte (există posibilitatea pierderii acestora și necesitatea unui menținător de spațiu)

Tratament ortodontic adolescenti
Pentru mulți adolescenți, aparatul dentar e un rit de trecere – încă un exemplu de schimbare prin care trec aceștia.
Sunt multe motive pentru care adolescența este momentul potrivit pentru a purta aparat dentar, deși intervenția și mai timpurie este adesea mai indicată. Unul dintre motive ține de creșterea dinților: nu există un calendar fix pentru fiecare copil, dar, în general, până la 11-13 ani majoritatea dinților de lapte au fost înlocuiți de cei permanenți. Aceasta este perioada în care putem corecta problemele care cauzează malocluzia dentară, spatierea improprie a dinților sau alinierea defectuoasă a acestora.
Problemele ortodontice nu dispar odată cu trecerea timpului, ci, dimpotrivă, devin mai greu de tratat. Multe dintre acestea sunt mai ușor de tratat la adolescenți, fiindcă organismul este încă în creștere rapidă. Indiferent că se folosește aparat dentar sau disjunctor, corecțiile estetice și funcționale se produc mult mai rapid și mai ieftin decât mai târziu, când mandibula și maxilarul sunt complet dezvoltate.
Iată câteva indicii ale necesității tratamentului ortodontic pentru adolescenți:
-pierdere timpurie, târzie sau neregulată a dinților de lapte
-Dificultate în a mușca și de a mesteca
-Gingie inflamată, din cauza imposibilității spălării corecte a dinților înghesuiți
-Înghesuire sau spațiere prea mare a dinților
-Mușcare frecventă a obrazului sau a interiorului gurii
-Contact necorespunzător între dinți sau lipsa contactului
-Mandibulă / maxilar disproporționat(ă) în comparație cu restul feței
-Dinți ieșiți în afară
Dinții care răspund tratamentului ortodontic și care sunt drepți și bine aliniați au numeroase beneficii, dintre care amintim:
+Poziția corectă a dinților permite o masticație echilibrate și o armonie dento-facială
+Alinierea dinților reduce riscul de fractură sau traumă a acestora
+Igiena orală este mai ușor de realizat
+Forțele sunt axiale, iar astfel există un risc scăzut de boli gingivale ce pot rezulta în pierderea osului
+Masticație corectă și îmbunătățirea digestiei

Tratament ortodontic adulti
Nu este niciodată prea târziu pentru a beneficia de tratament ortodontic. Iată de ce:
Imbunatatirea aspectului: Tratamentul ortodontic corectează dinții sau spațiile dintre aceștia, oferindu-vă încrederea și mândria ce vin la pachet cu un zâmbet perfect.
Dinții încă se pot deplasa: contrar opiniei generale, mișcarea dinților nu se oprește odată cu adolescența. Dinți care intial păreau aliniați și drepți se pot deplasa mai târziu, cauzând dificultăți la periaj sau probleme de natură estetică.
Igiena orală: netratarea dinților nealiniați provoacă probleme precum carii și boli gingivale, cât și uzură sporită a suprafețelor dentare și dificultate în a mesteca.
De ce e important tratamentul ortodontic pentru adulți?
-Previne sau îmbunătățește problemele parodontale
-Previne sau reduce pierderea osului din jurul dinților
-Îi permite medicului dentist să realizeze diverse intervenții
-Îmbunătățește estetica pentru un aspect și un zâmbet mai frumos
-Îmbunătățește funcționalitatea dinților

Protetica dentara
Protetica dentara se referă la procedurile efectuate în vederea restaurării esteticii și funcționalității aparatului dento-maxilar, alături de refacerea estetică a zâmbetului.
O gamă largă de lucrări protetice fixe și mobilizabile sunt realizate în cabinetul nostru.
-lucrări protetice fixe integral ceramice
-lucrări protetice fixe metalo-ceramice
– lucrări protetice fixe zirconiu
– Proteze scheletate – simple si cu sisteme speciale
– Proteze mobile acrilice totale sau parțiale
– proteze elastice.

Profilaxie dentara
Profilaxia dentară este o procedură de curățare profesională a dinților, recomandată de cel puțin două ori pe an în cazul pacienților de toate vârstele. Recomandăm serviciile noastre de profilaxie dentara pentru stoparea progresiei bolii parodontale și a gingivitei. Acestea includ manopere de detartraj ultrasonic, air flow si periaj profesional.
Boala parodontală și gingivita apar atunci când bacteriile din placă se colonizează pe suprafața dinților, fie deasupra, fie sub linia gingiei. Aceste colonii de bacterii provoacă inflamații și iritații grave care, la rândul lor, produc un răspuns inflamator cronic în organism. Ca urmare, organismul începe să distrugă sistematic gingia și țesutul osos, ceea ce face ca dinții să devină instabili, să se miște sau să cadă. La rândul lor, spațiile dintre gingii și dinți devin mai adânci (apariția pungilor paradontale) și adăpostesc mai multe bacterii care pot circula apoi prin fluxul sanguin și pot afecta alte părți ale corpului, în cazul pacienților cu boli cronice precum endocarditele sau diabetul zaharat.

Stomatologie pediatrica
Sănătatea orală a copilului este esențială pentru starea generală de sănătate, de aceea prin serviciile noastre de pedodonție încercăm să oferim copiilor îngrijirea de care au nevoie. Credem că cel mai important aspect al stomatologiei pediatrice implică un regim puternic de îngrijire preventivă, care să contribuie la prevenirea problemelor de sănătate orală.
Cariile dentare reprezintă cea mai frecventă boală cronică care afectează copiii, datele indicând că 4 din 5 copii se confruntă cu carii dentare până la vârsta de 17 ani. Din acest motiv, vă recomandăm să vă prezentați cu copilul la medicul dentist la fiecare 6 luni, începând de la împlinirea vârstei de 1 an sau în termen de 6 luni de la erupția primului dinte de lapte. În timpul controlului de rutină, medicul dentist va efectua o examinare completă a gurii și a dinților copilului. Prin această examinare riguroasă, încercăm să depistăm eventualele carii dentare și să monitorizăm dezvoltarea dinților și a maxilarului copilului. De asemenea, vom curăța dinții și vom oferi instrucțiuni privind tehnicile adecvate de periaj și de folosire a aței dentare.
Sigilările dentare – reduc până la 80% riscul de aparitie a cariilor dentare. Procedura este complet nedureroasă și dureaza puțin, astfel că micuțul pacient nu se plictisește în timpul procedurii. Sigilările dentare trebuie verificate periodic pentru ca medicul să se asigure că nu apar fisuri ce pot reduce protecția pe care o oferă dinților copilului.
Tratează cariile copilului la timp – Tratamentele dentare pentru copii nu pot fi amânate din cauza structurii dintelui de lapte. Ele se extind foarte repede, provocând durere și scăderea imunității. Copilul refuză adesea să mai mănânce, se îmbolnăvește des și dezvoltă afecțiuni ale principalelor organe din cauza transmiterii infecțiilor dentare, prin sânge, la nivelul întregului organism. În plus, cariile sunt greu de observat cu ochiul liber și au forma unei pâlnii întoarse. Astfel, un simplu punct pe suprafața dintelui poate însemna o carie profundă în interior.
Ai grija de molarul de 6 ani – Puțini părinți știu că acesta este un dinte permanent, dar și că este dintele permanent cu cele mai mari șanse de extracție. Chiar dacă este un dinte permanent, în primii 2 ani de la apariție el se comportă ca un dinte de lapte, fiind sensibil și predispus apariției cariilor. Fiind în spate și greu de periat, adesea el se cariază atât de tare încât nervul este complet afectat și dintele nu mai poate fi salvat. În astfel de cazuri, copiii rămân fără primul dinte permanent. Osul, distanța dintre dinți și, uneori, fizionomia sunt afectate pe termen lung.

Terapie dentara
Terapia dentara este specialitatea stomatologica ce se ocupa cu tratarea leziunilor ce distrug tesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de “carii”.
Caria dentară
Caria dentară este o leziune de origine bacteriană care distruge progresiv țesutul dur al dintelui. În fazele incipiente este asimptomatică și poate fi depistată doar de către medic. Atunci când leziunea e observată de către pacient sau au început durerile, procesul carios este deja mult avansat. Cu cât caria este depistată mai devreme, cu atât sacrificiul dentar este mai mic, tratamentul mai simplu și mai puțin costisitor.
Evoluția este spre interiorul dintelui, distrugând coroana dentară și ajungând la pulpa dentară (nerv). În acest stadiu durerile sunt dese și intense, dintele necesitând tratament de canal (endodontic).
Tratamentul cariei urmărește:
îndepartarea țesutului dentar afectat
protecția țesutului remanent cu materiale ce dezinfectează și izolează dintele.
refacerea dintelui (obturația) cu ajutorul unor materiale compozite ce asigură în egală măsură rezistență, functionalitate și estetică.

Stomatologie generala
Investim zilnic pasiune in serviciile stomatologice, personalizate si mereu explicate in detaliu, selectam cu atentie tehnologiile utilizate si castigand astfel increderea pacientilor pe termen lung.
Tratamentele din stomatologia generala cuprind o varietate de proceduri menite sa amelioreze si sa vindece diversele suferinte ale dintilor, de la carii simple pana la complicatii ale acestora care afecteaza pulpa si parodontiul dintilor. O parte importanta a acestor tratamente este reprezentata de etapa finala a refacerii structurii si functionalitatii dintilor respectivi, prin folosirea unor materiale estetice si a unor tehnici de ultima generatie, toate acestea contribuind la obtinerea unui rezultat estetic satisfacator pentru pacient.
Printre manoperele cel mai frecvent realizate se numara:
• Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare;
• Obturatii fizionomice;
• Tratamentul hipersensibilitatii dentare;
• Utilizarea de bio-materiale sub obturatiile coronare, pentru conservarea vitalitatii dintelui.
° albiri dentare
° aplicare bijuterii dentare
° extracții dentare etc
Pe intreg parcursul tratamentului stomatologic, pacientul poate urmari indeaproape evolutia procedurilor si etapele ramase pana la final. Pentru noi conteaza ca fiecare pacient sa fie informat, sa se simta confortabil si in siguranta.